MALZEMELER
6-7 adet orta boy patates
2 orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
4 adet yufka
Tuz
Karabiber
1 yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğanlar yemeklik doğranarak, bir çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan soğanlara patatesler, tuz ve karabiber eklenir. İyice karıştırılır. Ve ocaktan alınır.Yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir. Üzerine patatesli iç sürülür. İkinci yufkada onun üzerine serilir. Aynı şekilde patatesli içten sürülür. Kalan yufkalara da aynısı uygulanır. En üstteki yufkaya da patatesli iç sürüldükten sonra kenarlarından hafif katlanır (resimdeki gibi) ve rulo şekilde dikkatlice sarılır. Ve 1-2 parmak eninde kesilir. Tepsiye dizilir ve fırında 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder