MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ veya ( yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı margarin )
1/2 su bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yumurta ( akı hamuruna katılacak, sarısı poğaçaların üzerine sürülecek),
Aldığı kadar un
İç malzemeler:
250 gr beyaz peynir veya çökelek, yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yoğurt, yağ, yumurta akı, süt ve tuzu yoğurma kabında karıştırın. üzerine kabartma tozu ve un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün, yarım saat dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopartın elinizle açtırın, ortasına peynirli iç harç koyup poğaça şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, üstlerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıttığınız(180) fırında kızarana kadar pişirin.
Not: iç harcını zeytinli yapabilirsiniz. Fırın sıcaklığını kendi fırınınız kullanma kılavuzuna göre ayarlayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder