HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Hindistan cevizli kurabiye yapacağız fakat klasik süsleme gibi hindistan cevizini kurabiyenin üzerine serpmeyeceğiz, hamuruna katıp yoğuracağız. Hem hindistan cevizleri tepsiye dökülerek ziyan olmayacak hem de hamurun içinde pişince tadı daha iyi çıkacak. Haydi afiyet olsun.

MALZEMELER
un
2 adet yumurta
125 gr margarin (1/2 paket)
1 paket kabartma tozu
1 çay fincanı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi

HAZIRLANIŞI
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Yumurtalardan birinin beyazını ayırın. Yumuşattığınız margarin, yumurta sarısı, toz şeker, hindistan cevizi, yumurta ve kabartına tozunu bir kaba konulup yoğurun, alabildiği kadar un ilave edip, katıca bir hamur yapın. Yumurta iriliğinde parçalara bölüp, elinizle yuvarlayın. Bir tarafını yumurta akına ve ardından da toz şekere batırıp tepsiye dizin, pembeleşinceye dek orta hararetli fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder