Üç su bardağı un
İki su bardağı toz şeker
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tuz
Bir su bardağı sıvıyağ
Üç yumurta
Bir tatlı kaşığı vanilya
İki orta boy armut
Bir su bardağı irice dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Fırını yüz yetmiş beş derece’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayi ekleyin. Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün. Fırındaatmış, atmış beş dakika, batırdığınız kürdan kuru çikana kadar pişirin. yirmi dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder