MALZEMELER
5 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması İçin
1/2 litre süt
7 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gram labne peyniri
Sosu İçin
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin
Hindistancevizi
HAZIRLANIŞI
İlk olarak keki hazırlayın. Daha sonra yumurta ve şekeri çırpın. Süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip sonra tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serip hamuru boşaltın, 175 dereceli önceden ısıtılmış fırında keki pişirdikten sonra sos için gereken malzemeleri karıştırın. Kek soğuduktan sonra yuvarlak yada kare olarak kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın. Labne hariç krema malzemelerini bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar güzelce karıştırın. En son labneyi ekleyip tekar karıştırın. Dolapta soğuyan kekleri ortadan ikiye kesin, aralarına kremadan koyduktan sonra, pastaları hindistan cevizine bulayıp tekrar dolaba koyun. Süslemesini arzuya göre yapıp servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder