Pandispanyası için
İki adet yumurta
Bİr çay bardağı şeker
Bir çay bardağı un
Bİr silme tatlı kaşığı kakao
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Bir çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Ara kreması için
Bir buçuk su bardağı süt
Bir yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı nişastaÜç yemek kaşığı şeker
Bir çay kaşığı kadar portakal kabuk rendesi
Çikolata sosu için
Bir çay bardağı su
Bir silme tatlı kaşığı nişastaBir buçuk tatlı kaşığı kakao
Bir yemek kaşığı şeker
Bir parça çikolata veya bir çay kaşığı tereyağı (Parlak olması için)HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle karıştırın. Üzerine Unu, kabartma tozunu, kakaoyu, vanilya, portakal kabuğunu ekleyip yeniden çırpın. Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak) Pandispanya hamurunu altı fincana yerleştirin. Geniş bir tencereye fincanları koyup Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın üzerine koyun. Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatıp kaynadıktan sonra altını kısıp yavaş yavaş kaynamasını sağlayın. Ve yine bu andan itibaren on beş dakika boyunca pişirmeye devam edin. On beş dakika sonunda altını kapatıp. Altını kapattıktan beş dakika sonra kapağı açın. Fincanları elimize ters çevirip pandispanyalar kolayca çıkacaktır. Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın. Kremayı pişirip keklerin ortasına sürün. Sosu da pişirip pastacıkların üzerine döküp Servis yapın. Afiyet olsun.
NOT:Resim ve tarif Cahide Jibek sitesinden alındı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder