MALZEMELER
150 gram margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta birinin sarısı üstüne
1 Türk kahvesi sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
Aldığı kadar un
İç malzemesi;
Peynirli maydanozlu harç
Zeytin
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
HAZIRLANIŞI
Oda ısısındaki margarin ve tüm malzemeleri bir kaba alın.Unu azar azar ekleyip ele yapışmayıp iyice toplanan bir hamur yapın.Yoğrulan hamuru 4 parçaya ayırın.Hamuru tezgah üstünde çok ince olmamak üzere açın.Kenarlarını bıçakla düzeltin.Bir uca peynirli harcı yayın.Rulo şeklinde sarın.Bir tur dönüp rulo halini alması yeterli.Onu kesip kalan kısmıyla bir rulo daha yapın.Yani açılan bir hamurdan 2 adet uzun rulo elde ediyorsunuz.O uzun ruloları ortalarından ikiye kesin.Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.Kenarlarını düzeltiğiniz için bir hamur daha çıkıyor.5 parça hamurdan 20 adet küçük poğaça çıkıyor.İster yağlı kağıda ister yağlanmış fırın tepsisine uzun poğaçalarınızı koyun.Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin.200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin ve benim yaptığım gibi çayla birlikte servis yapın.
NOT:Yapım işlemi uzun sürüyormuş gibi görünebilir akşam 7,30 da yaptım saat 8 de çayla birlikte hazırdı üstelik yanına birde elmalı pasta yapmıştım.Yapımı kolay ve lezzetli bir poğaça şimdiden afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder